Pregnant dan coffee

Just nak share experience n soalan, maybe ada yang sama macam saya. Ada tak yang before pregnant memang suka minum coffee, like super favourite la. and habit nya kalau minum coffee memang senang sangat sangat membuang. saya macam tu, so bila pregnant ni kena stop n jarang minum coffee jadi kerap sembelit and susah sangat membuang. lagi lagi bila klinik kasi ubat zincofer tu, saya observe memang lagi susah n najis jadi lagi keras. (btw saya minum air apa semua cukup je, buah pun memang kerap makan sebab suka) ada siapa macam saya ke? atau ada ubat apa apa yang saya boleh beli di pharmacy ke supaya bagi senang membuang. Thank you #12Weeeks #ingintahu #firstmom #firstbaby

2 Balas

Sy suka kopi ,tp xlah ketagih sangat,sejak pregnant tba2 xsuka bau kopi,tp msuk mnggu 10 haritu ada ok skit alahan.da boleh terima mknn skit2

sye mnum yakult je. sehari 2kali. elok utk penghadaman dgn heartburn.

2y ago

saya minum jugak yakult tiap hari tapi still sama jugak haha mungkin perut saya ni degil sungguh