Kurang Air

Hi all, nak minta bantuan… Wife saya sekarang tengah pregnant 9 weeks. Dari minggu ke 6 pregnant dia susah nak minum air. Air kosong ke jus ke kordial ke semua tak boleh. Kalau minum je mesti dia akan muntah. Setiap kali kalau lepas makan kalau salah je minum air mesti akan muntah balik apa yang dia makan. Kesudahannya perut dia akan kosong balik. Minggu lepas dia baru je lepas warded and discharged. Saya dah buntu tak tahu nak bagi dia minum air apa? Kalau ada ibu-ibu yang pernah mengalami sickness macam ni masa preggy boleh tak tolong berikan saya solution untuk bagi dia minum balik.. #advicepls #pleasehelp

2 Balas

boleh try buah2 yang banyak air contohnya tembikai. ataupun buatkan jus buah tanpa gula dan tapis jus tu sebelum minum. semoga wife baik baik je aaamiinnn 🥰

blh gantikan dgn buah buahan