7weeks mual muntah

Nak masuk 8 minggu. Masih tak boleh makan nasi. Hari2 nangis sebab lapar. Muntah2 non stop. #firstbaby

2 Balas

if mcm ni sis kne try lawan.. xbole biar perut kosong.. make sure pagi2 dh breakfast.. jgn biar perut msuk angin sbb lgi senang muntah klau dh msuk angin.. cara nk kurangkn muntah.. if rse nk mual je cpt2 grab benda masam.. xkesah la apa2 gula2 oren ke.. bgi tekak tu hilang mual.. and amalkn minum susu anmum materna.. jgn risau msuk je trimester ke 2 selera akn okay n jarang muntah dh..

kalau tkboleh makan nasi . cuba makan bihun ke . spegeti ke . jgn biar perut kosong .bila perut kosong nt kena gastrik lg pedih . makan buah2 or mnum susu .