Nak dapat anak lelaki

Nak dapat baby boy,bila opk positif terus bersama @ tunggu opk negatif selepas opk positif baru bersama

7 Balas

Kne tgk jgk sbb opk +ve dan keluar egg white lps tu dlm 12-24 jam kite akan ovulasi. Ikut Dr bgtau kromosom y cpt berenang tp mati cpt dan xx lambat to hidup lama. Jd kalau nk bersama lambat skit cth hr ni +ve tp bersamala esok ke sbb telur wanitabhidup 24 jugakan jd esok bersama msh boleh. Jgn bersama awal 2-3 hr sblm tu. Cuma ni tips je kalau nk jd appun rezeki la kan. Selain mkn yg berasid xsilap sbb xx akan terkesan tp kalau nk perempun mkn yg beralkali. Cuba search tips jantina dr Dr.

sy pernah dngr 1 ceramah.. tips dlm islam klu nk ank lelaki lps bersama kena tidur mengiring ke sbelah kanan.. sy pregnant ank no 2 ni pun boboy.. bila sy dngr ceramah ust tu sy terfikir mcm logik jugak sbb sy sndiri tgh mnyusu ank first sebelah kanan saja.. belah kiri susu sy dh kering.. jdi sy mmg slalu tidur mnguring ke kanan.. hehe

1mo ago

sy ckp tips dlm islam sbb sy tahu ap yg sy smpaikn ni dari kitab.. yg kita dibolehkn untuk bramal bkn shja dari dalil dn hadist.. yg dismpaikn dlm kitab2 adlh yg di petik dari hadist2 d ayat2 qur'an jgk cuma dy bahas lebih teliti dn jelas mlh lebih dlm lgi.. boleh semak ceramah ust shahul hamid..

Setahu sy xda kaitan pn bersama sblm atau slepas opk.. klu ada org ckp ada pn sy yakin tu kebetulan je & mmg dh rezeki dia dpt baby boy. Nk dpt baby boy atau girl semua trpulang dgn genetic mna d senyawa, ikutla sperm & ovum mna yg compatible. Rsanya sis just blh doa je utk dptkn anak lelaki

1mo ago

pernah baca juga. tapi tu sekadar teori takat ni. tak silap ada research pernah cuba test benda tu tapi result sama je. tu lah tu, nak cuba boleh, tapi jangan percaya atau mengharap sangat.

takdenya bukan sbb opk selepas atau sblum subur dpt ank lelaki , sperma suami yg menentukan baby boy atau girl , kalau yg masuk tu sperma boy mmg boy lah jd nya ,kalau sperma jenis girl , girl lah jdinyaaa so takde kaitan dgn opk 😊

nak dapat baby boy, doa banyak2 minta Allah bagi boy. selain buat IVF, tu je satu2nya ikhtiar boleh buat. moga murah rezeki.

sye xthu la btul or tak, tp try bersama masa hri btul2 subur.

klu saya, bsama waktu opk positif... alhamdulillah rezeki boy