Makan kek time pantang

Just nak bagi tahu hari ni sy pantang hari ke 40. Sy makan kek snow cheese yang leleh tu... Sedapppp giler. Haha

8 Balas

Best nya tak jadi apa. Rezeki masing2 kot. Sy pantang D40 balik rumah sendiri sebab dah habis pantang rumah mak. 4-5 jam perjalanan. So masa nak balik tu tak pkai stokin tak pakai sweater. Sebab ingat dah kuat. Sebelum tu seminggu dah tak pakai stokin 🤭 banyak kali dah mak bebel. Tapi tu lah sy ni tak percaya bentan2 ni. Masa otw nak balik rumah tu singgah rnr beli air susu coklat lah, beli sosej fish ball, makan snek 😂😂 ikut selera sendiri. Husb tegur tapi malas dengar. Sekali esok nya seharian tu sakit urat. Malam demam tinggi sampai 39. 6'c menggigil2 sejuk. Sampai mengigau2 husb cakap 😅 lepas tu 2 3 hari memang teruk sakit badan. Gigih cari tukang urut last minit susah dapat. Huhu baru rasa bentan tu teruk. Tapi tu lahh rezeki masing2. Bersyukur lah tak kene masuk angin and bentan. Seksa dia jangan cakap. Kalah pantang D1 lepas bersalin 😂😂

Sama la saya kenen2 ke mak saya waktu pantang nak makan kek tu (ade org hantar kek harijadi ke rumah).. Buat muka teringin sangat2 last2 dia kasi makan suruh ambil sikit.. Kita ceduk la banyak sikit.. Happy woo kek coklat pulak tuuu..

sy pantang 30hari dah minum sirap sejuk makan kfc minum caramel cookie crumbs 🤣🤣🤣 fuhh nyamann 🤣

sy pon masa pantang czer mkn cake chocolate moist, huish nikmat tak terkata..nasib baik tak de ape2 hehe

Saya pun pantang hari ke 43. Dah minum air sejuk, nutella crepe, mcd ehhh puas betul rasa 🥹😍

ibu berpantang memang kena happy so makan je ok nnt susu meriah 😆

2y ago

ini stuju, slgi x memudaratkan ksihatan 🤣 ada yg ckp mkn itu ini kacau air susu .. sy mkn mcm2 , hati snng susu pun meriah

sy masa pantang mkn mcm2, Alhamdulillah makin gemuk 🤣🤣

Suka nya dgr mommy pantang happy😆😆😆