normalkah scan kantung 6minggu 6 hari size kantung 0.73cm kata doktor size ini baru 4 minggu ?

hi mumy2 , normalkah bila scan dari perut tak nampak kantung ,tapi bila scan dari bawah baru nampak kantung itu pun size kantung 0.73cm kata doktor size ini lebih kurang 4minggu ,tapi ikt calendar cycle period 6minggu 6 hari ..? tapi stiap bulan memng cycle period saya 40 hari ? ada bumil yang lain perna alami hal yang sama? sebb takut seblum perna keguguran

normalkah scan kantung 6minggu 6 hari size kantung 0.73cm kata doktor size ini baru 4 minggu ?
5 Balas

sama macam sy awak mula mula pergi usia kandungan 6 minggu lbih tapi scan saiz dia 4 minggu 2 hari , sy repeat scan kedua ikut kiraan period sy spatut nya dah 10 minggu tp hasil scan saiz 8 minggu mcmtu, kali ketiga sy jarakkn sikit untuk ke kk terus tp nurse cuma bagi tarikh untuk bukak buku pink, dtg masa tarikh bukak buku pink tu nurse dan doktor check alhamdulillah saiz baby cuma beza 4 hari dari usia kandungan yang sepatutnya 🥰 ( mula mula tu mungkin akan lari sikit)

sama mcm sy. ikot app 6minggu, sy pg scan utk tgk keadaan kantung doc ukur and ckap kemungkinan baru 4 mggu. lari sikit sebab priod circle sy tak menentu. doc suggest lg 3 mggu datang scan smula baru dpt ukuran yg betul brapa mggu.

sy lansung x nmpak pape..😂😂😂 padahal ikutkan dr ckp dah 7w.. alhamdulillah skrg 10w dah dgr jantung babies twins..🥰

2y ago

terima kasih..amin

normal insyallah saya 8 minggu kantung 6 minggu 3 hari cuba repeat scan lagi 2 ke 3 minggu

Irreguler period mmng akn kurang 1-2 mnggu sis,jgn risauu

2y ago

okay sis .. tq 🥰