baby begerak

hi mums yg first time skrng ni, macam mna mau rasa baby 22weeks begerak dlm perut?

1 Balas

Mcm ada bubble2 begerak di dalam. Lama2 dapat rasa jgk tu kena tendang2.. Berombak2 perut. Relax jak.. Nanti minggu 28 gitu, nurse stat sda suru kira gerakan baby

4y ago

Iyaa sebenarnya baby yg bgerak tu. Mungkin masih byk ruang lg, nanti makin dia membesar makin kuat tu rasa gerakan dia. And ya normal kalau rasa sakit2 bhgn rahim tu, terutama yg first time mommy. Yg penting bawa2 berehat, jgn paksa diri buat kerja kalau rasa sakit k?