rasa tk selesa

Hi,mums sya dh 29week tapi sya rasa x selesa dgn perut sya..kdg nak duduk x selesa,nak baring pn x selesa..lg2 bla payu dara kita terhimpit dgn perut kita..lg lah rasa x selesa..huhu..mum2 tau cara mcmna nak selesa kan posisi bdn bla prgnnt ni

1 Balas

Biasanya saya duduk menyandar 45° . Tapi dok kat umahla..klu tempat awam segan. Kalau baring, saya baring terlentang tapi letak kaki atas bantal (tinggikan kaki) supaya perut tak tegang..setinggi yg boleh..dulu saya tidur bawah atas lantai..xguna katil sebab ada anak kecil..jadi ada masa saya sangkutkan kaki kat katil..90° 🤭 mana yg saya rasa selesa la..ada masa langgat bantal tinggi2 letak bawah kaki.bawah betis..