27 weeks, baby start actibe 11 mlm ke atas

Hi mums, nak tanya sbb risau.. Before this masa 25 - 26 weeks baby akan bergerak waktu siang, and mostly petang.. Bila dah masuk 27mnggu, waktu siang dia jarang sgt bergerak, klu baru habis makan pon, dlm 2 3 kick je rasa.. Tp bila start pkul 11 mlm ke atas baby gerak active balik.. Time tu mmg kick count cukup.. Normal ke mcm tu.. Sbb siang klu duduk lepak pon x rasa dia bergerak.. Risau dibuatnya.. Ke sebab sy tidur lambat, sometimes pkul 4 pg baru boleh tido.. Bangun pon dah pkul 10pg.. Please help me.. Risau sgt.. #1stimemom #firstbaby #1stpregnnt #1stbaby #RisauHamilAnakPertama #27weeks

1 Balas

saya baru 17 weeks jadi tak ada pengalaman kick count lagi cuma pernah terbaca baby active pada waktu malam kebiasaanya. bila waktu pagi, disebabkan pergerakan kita dan suara kita, ianya seperti dodoian untuk baby dalam perut, sebab tu dia tidur. bila waktu malam dia mula tunjukkan tenaga dia hehe mhe