Twin Pregnancy Symptom

Hey mummys out there. Ada tak yang pregnant kembar. Boleh share tak simptom korang apa? And how to take good care of the baby while we are pregnant with twin. Thanks.

4 Balas

saya preggy twins dcda 10weeks+.. dri awl preggy saya cpt lapar... hampir setiap 2jam saya akan makan.. bila lapar saya muntah... morning sickness pulak mcm slowly berkurang skrg.. saya pun dpt detect preggy awl... paling best bila tgh mlm kdg2 saya boleh rasa dorang flipping around tp halus sgt.. maybe sbb kecik lg..

5y ago

Baby twin sis start rasa gerakan baby brp Bulan hehe

Sy pn sama semua symptom twin sy ada sbb naik berat 4kg terus kuat sgt mkn dn perut sy naik tegang wlpn msa 2 bru 2bulan..sy scan sorg je mukin sbb sy xde morning sick lgsg jd selera sy naik mendadak..sis dah leh g buat buku pink nt doc scan 8week npk la jntung tumil die..da 2 nt doc bg vit for mom..

5y ago

oh yaka. tu la takkan tau selagi tak scan.

Wow congrats sis 😍twin pregnancy mmg mmerlukn ckup rehat dan pjagaan pmknn sis.

Wah, bestnya twin. Alhamdulillah. Tahniah!

5y ago

kami tak p check pun lagi. sebab masih awal. tapi check pakai clear blue dia tulis more than 5 weeks. padahal kami should be around 2-3 weeks. so just assuming hcg level tinggi. and kami google kami ada all simptom orang pregnant kembar. just belum buat ultrasound lagi sebab terlalu awal.