bangun malam

hi mummys. .anak sy da 7 bulan. .orang kata makin meningkat usia makin kurang terjaga malam2. .tp anak sy makin kerap pulak dia jaga. .kdg2 tu 2 jam skli mrengekk. .pastu kne tydo kan dia blik. .sy sapu da mnyak. .tukar da pampers. .susu ofkoz la bagi kan. .pelikk jgk sy. ,ade ke mcm anak sy nie. .ke sbb prngai 7 bulan dia ekk. .#firstmom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

4 Balas

Sleep regression ni normal awak. Boleh jadi bila bila masa. Puncanya: - overtired (sleep routine berubah) - nak tumbuh gigi - lapar - suhu persekitaran (mungkin terlalu panas atau terlalu sejuk)

1y ago

ouhh okay2. .tenkiuuu

Sama macam anak saya, 7 bulan jugak. Dia akan bangun malam. Start 2 3 minggu ni saya perasan. Pastu toinkk gigi keluar 1 🤭

siang dia tidur lama dak?, ataupun siang cuba ajak dia main ke , buka zikir/white noise ke,

1y ago

mula2 pown sy ingt sbb tydo siang lama. .ade skli tu dia tydo siang sejam je pown. .mlm tu pown sama tydo lpas tu mrengek2 bngn. .sy smpai rasa nk nngis. .tak tau la knp. .sblm nie dia tydo okay je. .klu dlu mlm la plg tak sbar nk tnggu sbb dpt rehat. .skang nk mlm je sy nervous. .dlm kpla mcm mne la prgai dia hari nie 😅😅

maybe dia tak selesa gusi tu. anak saya pun masuk 8 bulan ni merengek je malam.

1y ago

ouhh iya ke. .nnti sy tgk blk anak sy pnye gusi. .tp ade jgk kmgkinan sbb cuaca pnas nie. .bahang sngt mlm