Tak tidur malam

Hello mummy,,nak tanya ada tak yg sama macam sy,langsung xleh tidur malam..pksa mcm mnapun still xleh tdr.mcm2 cara dah try pun xlah jg ..siang baru blh tdur ..ada cara lg tak please...dh lbh seminggu mcm ni ..kdg stress nk fikir...btw sy dh 33w+ 1st mom..tlg beri tunjuk ajar😅..+ bnyk bnde xtau lg..tq mommy2 #firstmom #SeriusTanya #ingintahu

11 Balas

Sy pun sma.. mlm mmg susah sgt nak tdor. Dr anak ptama ni masuk yg kedua pun still sma. Anak pertama sy lagi la teruk start tghmlm smpai suami trun keja jam 7pagi sy xtdo langsung. Bila suami dh trun kerja mula la mata tdor smpai ke tghari ke petang haha.. anak kedua ni pun sma. Tdor nya pukul 3-4 pagi kdg2 nk smpai jam 6 pgi jugak la berjaga.. sy pun trim 3. 36w, normal je tu, nti lepas bersalin back to basic mata kita ni.. effect dia anak pun akn x tdor mlm mcm yg kita dh buat haha

7mo ago

yke anak ikot..mati lee badan😂..tp seriousla xlarat jugak mcm ni terus..shari dua xpo lg..ni dah lbh sminggu mcm ni..sakit kepala 🤦🏻‍♀️

Kalau boleh jangan tak tidur mlm sis,nanti baby keluar dia pun tk tidur mlm tkut emosi sis plak trganggu sbb tidur tk ckup,mcm saya anak first memang susah tdur mlm wktu prgnant lps subuh bru dpt tidur skli dia keluar hm ikut jam kita tidur time prgnant dulu stress sgt waktu tu sbb tdur tk ckup,jadi ank no 2 mlm je tido time prgnant lps brnak dialah yg paling senang jaga sbb sepanjang mlm dia tido saya pun dpt rehat.paksa je tidur ttup hp layan je mata nnti tido lah

7mo ago

dh try dh..no fon,off lampu,on lampu..sama je....mata ttp segar...tu yg buat stress tu..🤦🏻‍♀️mcm2 dh cara..kdg tu mlm xtdo siangnya try tahan mata xtdo spaya mlm konon nya blh tdo..tp x jalan jg..smpai pening2 dbuat nya 🤦🏻‍♀️

Kalau saya dr trim 1 sampai trim2 memang hari2 tidur lambat. Kadang 3,4pgi baru tidur. Pastu petang wajib tertidur 3,4jam. Trim 3 ni baru boleh tidur lena. Saya ajar diri utk tak tidur petang. Saya akan buat kerja rumah sambil tgk running man. Kalau tidur pun dalam sejam lebih jer waktu petang.

Jam 8 Lebih dah masuk tido. Jam 12 lebih terjaga... Pastu, mula lah... Nak tido tak lena... Kiri kanan semua tak kena... Baby pulak time tu lah dok bergolek kiri kanan dalam perut... Rasa bergerak aktif bila jam 1 lebih...

7mo ago

kira oklah tu ada tdo lg..sy kgsung xleh tdo kcuali pagi dr jam 8 hingga tghari🤦🏻‍♀️

saya allhamdulillah boleh tidur malam macam biasa. cuma sekarang difasa sakit tulang rusukkkkk yang amat. maybe sebab perkembangan rahim. so before tidur tu mmg ambil masa lama nak bagi lelap 😣

sy pon sama..punya payah nk lena mlm..asik terjaga je..siang pulak rasa mengantuk letih amat sgt..mst kne tido kejap..tp x bole nk lena sebb ada anak 3 thn stgh sat2 dok pggl mak dia..haha 😆

saya pun sama nk lelap punye la susah, dh lelap bagun pergi.kencing , pukul 2 an, 3,4,5 fuhhh nak bagun semua badan sakit terutamanye pinggul

Terbalit dgn sy . Sy baring je terus mengantuk, xkira la siang or malam 😅 sblm prgnt sy ni la paling ssh nk tido

normal je sbb kadang sy dulu masa firts time mngandung mata kita susah nak lelap evn smpai ke pagi..hahahh

7mo ago

haah tu lah..langsung xleh tdo.ingt sy yg bmasalah..tkot bby plak kne effct dia..😅

sy mlm je xleh tido sbb sakit gigi,time mlm je sakit.time dh trimester ketiga ini lak sakit gigi