Sembelit

Hi, mummy,ada tak lepas bersalin, jadi sembelit. Susah membuang. Boleh bagi tahu,makananya untuk lancarkan membuang.

4 Balas

sye mkn ubat lembutkan najis kat farmasi sye beli Novolax (3hari sekali mkn). skrg dah sebulan lepas bersalin sye stop mkn novolax , sye ambil supplements cal Mag D by amway . alhamdulillah ok.. klo menyusu mmg disrankan ambil supp tambahan calsium and magnesium ni utk topup nutrisi dlm bdn ..

11mo ago

ya saya menyusu badan.

Makan makanan yg bersup saja mummy. Tapi kalau masih rasa sembelit , misi tempat saya ada suggest beli ubat “edema” d farmasi atau guardian watson ada jual ☺️

11mo ago

nnti saya cari kat farmasi, terima kasih.

saya makan prune sunsweet. najis lembut n senang nak membuanh

11mo ago

terima kasih.

kalau sy time sembelit sy makan prun sunsweet.

11mo ago

terima kasih