SAKIT PINGGANG SANGAT+ PERUT KERAS RSA NGILU SKIT2

Hello mummy2...Sy nak tanya ni harap ada yg sudi kongsi pengalaman dngan sy...Sbb sy pregnant anak first n sy mc muda tak bnyk pngalaman...sy nak tanya 1 mlm ni sy langsung tak dpt tdr sbb perut sy kerass mcm batu tapi tak sakit sangat yg sakit pinggang omg sakit dia tak blh bawa bincang.. adakah itu tanda2 nak bersalin?..Skrng sy msuk 38 weeks 1 hari ##bantusharing #firstbaby #seriusnanya #jangandibully #mommybuntu

1 Balas

Kalau macam tu mmg kena segera ke hospital, ya salah satu tanda bersalin. Saya pun bersalin anak first on 37 weeks. Sebab doktor pernah inform saya, pergerakan baby tu kena sentiasa monitor waktu siang atau malam walaupun dah cukup 10 kali pergerakan dalam 12 jam sebelumnya. Pada pendapat saya, kalau rasa keras tu, makna nya pergerakan baby pun tak rasa sangat kan. Jadi segera ke hospital untuk doktor check keadaan baby dan bukaan bersalin. Semoga dipermudahkan urusan ye.

4y ago

Iya perut keras tapi tak sakit sngat..Ngilu skit2 je..Tapi setiap 10 minit 2 kali perut mengeras