Kerap scan

Hi mummy2..Saya nak tanya kalau kita kerap scan ada effect tak kat baby dlm kandungan..saya risaukan baby saya sbb masalah rahim pendek yg saya alami..saya takut rahim saya terbuka..jadi saya selalu scan tuk mengetahui keadaan rahim saya tu..boleh sapa2 yg bagi pendapat atau share pengalaman..#mommybuntu

3 Balas

Jgn risau sis. Xde apa. Sbb scan ni secara vibration. Yg xray tu radiation tu yg bahaya. Ni saya tnya doktor pakar sakit puan kt KPJ. Dont worry ya ❤️

3y ago

ok awak..tq atas infonya..sbb saya mmg kerap sgt scan selain scan di hospital dan kk..sbb saya mcm fobia ngan pengalaman lalu..jadi kalau boleh saya nak selalu tgk keadaan baby..

Insyaallah xde pape..last year sy preg tiap2 bulan scan nk tau perkembangan baby.. Alhamdullilah semua ok je.. No worries okey😊

sy chekup d klinik swasta .....tiap2 bulan scan