rendaman bendi

Hi mummy2..rendaman bendi bagus untuk GDM ke..ada mumy2 di sini pernah cuba ke...ada kesan x untuk kandungan..maaf ya sya pcaya sebab GDM sya tinggi 7.9 ? #30weeks #1stpregnant

8 Balas

Potong bendi cm kte nk msk tu..tp tebal sket.. Pstu rendm lm jug km 6-7 jam..smpai lendir kuar.. Pstu mnum..xde rse pape pn.. Hbs dh air..rendm blk bendi tu pai hbs lendir.. Bgus jgk tu buang toksid selain stabilkn paras gula.. Dn byk khasiat lg... #bendi yg dh guna tu bleh di msk..jgn buang..mmbazir xelok taw🤗

Sy pn dpt ptua ni dri mama sy. Tp sy xcuba. Pk pn dh rasa loya tekak dgn lendir2 bendi tu. 😅. Sy kawal makan dan pgmbilan gula. Sy gdm dri 18week. Sy control makan. Last bcaan sy sblum berslin 6.0. Bcaan lpas mnum air gula pertama 9.2.

5y ago

Sis cuba minum sikit dlu kot klau nk try. Klau sakit prut lpas tu jgn mnum dh 😅

Dah try.. Bacaan gula jadi cantik jaa.. Tapi masa minum tu kena laju2..sbb mcm hingus pon ada lendir dia.. 🤣

5y ago

Better Buat satu jug kecil.. Sbb lepas balik buat bsp tu boleh minum lagi.. 🙂

Saya makan mcm tu je bendi..hehehe..bendi bgus untk gdm..

boleh try n error😂 bendi banyak khasiat

Bendi tu direndam tanpa masak ke sis?

Mcm ni

Tp mmg btol tu sis.. Sy tgok kt google gk.. slh 1 cara nk kawal GDM kte... Wlaupn kte xhamil pn blh gak guna cara tu...