Perjalanan jauh dlm kandungan masih baru

Mummy2 semua nk tnya laa..klo kandungan masih baru2 lg nk masuk 2 bln..blh ke klo naik kereta dgn perjalanan yg jauh..ad side effect x?#1stimemom

2 Balas

boleh. saya pernah drive balik kg dari KL ke kedah sendiri masa trimester pertama. cumanya Pn kena bnyakkan berhenti di rnr sebb xselesa duduk dalam kereta trlampau lama. buat regangan badan sedikit semasa berehat di rnr. ready jugak minyak angin atau bantal untuk tidur takut mual, muntah dn sebagainya.