Doc advise u Bedrest

Hi mummy2.. ade x yg senasib.. bleeding skit sbb uri rendah.. doc advise u bedrest..sy skrg bru 14weeks n ni 2nd baby.. acaner yer mummy2 bedrest dgn dlm mase yg same kne urus lg ank yg lain yg still kecik sbb suami bkerja..

Doc advise u Bedrest
2 Balas

Saya ada bleeding juga masa early pregnancy yang 2nd ni, previous pregnancy pun sama and almost 3 months juga. Masa 1st pregnancy ok la dpt bedrest betul2 tp yg 2nd ni tak dapat sebab anak kecil lagi. Saya tak buat kerja rumah yang berat2, just jaga anak setakat yg saya mampu tu pun kejap2 saya baring. Anak tidur saya pun tidur. Suami pun faham and byk bantu mudahkan.

bleeding mmg kena total bedrest. boleh mntk husband buat kerja2 rumah dlu. mcm masak, kemas rumah. x perlu nnti nk diri lama2. tgl awk jaga anak je dlm rumah. nak makan amek je. xperlu nk masak dh. xpon boleh beli je. suruh hantar rumah. yg penting jgn byk berdiri n bergerak sampai bleeding stop. duduk xde mslh.

2y ago

depends on ur condition. kalau rasa larat nak buat boleh je tpi jgn buat keje heavy. buat mana mampu n larat je. duduk xde mslh. baring pon boleh. cuma jgn byk bergerak n berdiri. elakkan driving. n bersama sementara bleeding.