Bila boleh berhenti kerja

Mummy yang ada pengalaman bekerja sambil mengadung tu, nak Tanya boleh ke saya berhenti kerja 1 minggu sebelum due date 🤗

2 Balas

berhenti kerja kena ikut T&C company. tak boleh tiba2 tender surat resign. ada company nak 2 bulan sebelum, ada yg boleh 2 minggu sebelum. kena tanya dulu HR mcm mana. sbb kalau tiba2 tender, boleh jadi gaji awk kena hold/tak dpt gaji or awak kena bayar sebulan gaji awk kt company utk bulan last ni.

2y ago

Ouh ok fhm terima kasih 🤗

Salam sis, kenapa nak resign ye? Sbb kalau cuti mengandung company akan bayar gaji seperti biasa ikut berapa lama tempoh cuti bersalin company berikan. Sayang kalau berhenti mcm tu je.