Vitamin C Flavettes (Glow)

Hi Mummy's!! Vitamin C brand Flavettes (Glow) tu sesuai ke untuk pregnant Mom? Sesiapa yang ada ilmu, minta jasa baik untuk share ? Appreciate if y'all can share ?

2 Balas

Tak boleh rasanya sis. Dia punya dos tu tinggi, badan kita perlu 200mg macamtu je. Boleh sebabkan keguguran, lagipun ade kolejen, takut efek dekat anak. Sis kena tanya doktor untuk info tambahan

5y ago

Alhamdulillah, tq Sis sebab share. Nasib baik i tak minum lagi. Sebab sebelum tahu i pregnant tu, i ada minum dalam 3 hari camtu. Pastu tiber tak sedap badan, sekali check tiber ada 2 line. Alhamdulillah. Tapi i tak consume lagi dah sebab risau je dos terlalu tinggi. Anyway, tqsm sebab share 🥰

Badan manusia hanya perlukan sedikit je vit C, kalau ambil yg berlebihan, automatik badan akan buang, xde jadi pape, tapi air kencing mahal la..😅