Anak berak lepas mnm fm

Salam nk tnye..sy mix fm n bf utk ank 5 bln..tp ank byk ne bf..nk tnye ibu2 normal x ank berak lepas mnm fm? Atau fm tu x sesuai dgn ank ya ?? ##firstmom #ingintahu #bantujawab

1 Balas

Saya pon sama mcm awak. Susu baby mix. Mcm anak saya minum kari home & lactogen1. Lepas minum fm akan auto buang air besar. Effect berat anak saya. Lambat naik. Bila tukar nestle neo. Baby buang air besar sehari sekali atau max 3 kali sahaja. Based on Dr Pediatrik dia kata benda tu okay. No issues. If tak ganggu berat boleh je continue. If ganggu tukar susu fm