Minggu ke 9 hnya nmpk kantung tapi x nmpk janin

mummy semua saya nk tnya. saya scan 9 week tapi hnya nmpk kantung je itu pun kecik mcm 5 week. adakah saya perlu refer hospital atau kene tinggu lagi. still berharap baby ada sbb still ada mual2

4 Balas

mcm sy ary tu..bila doktor chek period sptotnye 9mggu..tp sbb sy nye period xregular..doktor scan nmpk kantung je 5mggu ukuran nye..2mggu lg sy dtg lg scan..ukuran janin sptotnye 8mggu jd 7mggu..tp nk nmpk tu sush..doktor scan siap tekan2..skt btol..2mggu lg sy scan..alhmdulillah..dh nmpk dgn jelas siap ade jantung dup2

3d ago

alhamdulillah saya berhrap lps 2 minggu ni akan nmpk dgn jelas sekali jantung nya

cuba sis tnggu smpai 10week, kalau 10week still x nmpk lagi , sis trus ke hspital, sbb normal janin nmpk 7week 8week

normal sis, sbb sy scan 2 kali 8 week mmg x nampak apa², last² Dr.suruh dtg 10 week, Alhamdulillah baru nampak

period regular x?

3d ago

ada sebulan x keluar period then lps tu 3 bulan sebelum preg period teratur