Discharge Anak Luar Nikah Di hospital kerajaan

Hi mummy semua, saya mengandung luar nikah, dah 29 minggu dah, selama ni saya checkup di private hospital tapi disebab kan saya high risk pregnancy, dr sarankan saya buka buku pink di Hospital Kerajaan/klinik kesihatan terdekat (takut apa apa jadi).. soalan saya, macam mana saya nak discharge/keluar hospital nanti? Adakah saya bakal disoal siasat? Sebab mak dan ayah saya memang tak contact dengan saya dah, saya tinggal seorang diri, jadi boleh ke sepupu saya bawa saya keluar hospital? #bantusharing #advicepls #pregnancy #mommybuntu

2 Balas

xda mslh sis... sbb awk bkn dibawah umur... blh discharge mcm biasa je nnt.. klu bwh umor bru pihak hospital nk kn pjaga... cuma nnt mgkn akn ada kaunselor dr pihak jkm dtg, bg tau je yg sis nk jaga sndr ank...

4y ago

Oh okay.... thank you kak ❤️

Benar..jgn risau laa ..jika usia bukan bawah 16 taon ke bawah....