Baby First

Hi mummy semua , normal ke klau ada darah kluar ,baru 6weeks pregnant , lepas tue rasa sakit mcm nk period ? adakah tanda-tanda awl keguguran ?##firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

7 Balas

depends pd darah jgk , sebab awal pregnancy ada process implatation , kalau drh jenis light2colour and tak byk dan tak mkn hari (mcm sekali je spotting) tu tanda after implatation kdg lewat keluar. tp kalau darah pekat atau heavy tu better sis terus jumpa dokter.

2y ago

dia pekat mcm darah period , tpi selang-selang, kejap ada kejap tkde😅

Macam saya hari tu ke klinik sebab sakit perut. Tapi Alhamdulillah tak ada apa2. Cuma doktor pesan kalau ada brown spotting or bleeding cepat2 pergi klinik. Nanti doktor bagi ubat stop darah. So sis better pergi klinik jek.

xnormal. normal pregnancy xberlaku apa2 spotting or bleeding. xkira la walaupon pon setitik. hanya doctor yg boleh sahkan awak okay or tak.. boleh refer penerangan doctor irma dkt tiktok https://vt.tiktok.com/ZSRXGL3ud/

2y ago

sama2 awak. semoga urusan awak dipermudahkan❤️

Normal ke x tu doctor je yg bole decide.. Ada org keluar darah kandungan selamat, ada yg x.. Jadi kena tanya yg lg arif.. Kurgkn aktiviti berat dan bedrest secukupnya..

Kalau masa awal kehamilan mmg akan rasa sakit mcm senggugut. Tapi kalau kalau dah ada darah tu tak normal tu. Kena pergi check cpt

pergi cek terus https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Tak normal. Pi klinik

2y ago

Pantau. Klu ada lg terus g klinik. Tak normal