Kembali bertenaga

Hi mummy semua. Boleh share tips kembali bertenaga sepanjang preggy ni? Saya dah 16 weeks. Mudah keletihan. Berjalan pun cepat semput dan sakit pinggang. Duduk tak larat nak lama2. Mmg kebanyakan waktu sy akan baring. Skrg pulak fasa kerap diserang sakit kepala. Lama dah sy tak beraktiviti seperti biasa. Rasa tepu sgt. Sy cuba bergerak.. tapi sy jd sgt cepat letih. Hb setakat ni ok. Cuma selera makan masih belum ada.

1 Balas

Hmm ibu belum ada selera makan lagi sebab tu selalu x bermaya and cepat letih which is normal, jangan risau. Tenaga kita datang dari makanan kita (makanan seimbang and sihat), at least cuba la makan buah-buahan, makan yoghurt, pomegranates (bagus untuk jantung baby and kuatkan rahim), minum orange juice (homemade) - fresh fruit juices. Ibu minum maternity milk, jangan skip and soon later akan ada selera makan nanti. Ibu kena bersabar sikit lagi and dapatkan cukup tidur pada waktu malam and short nap tengahari❤️

2y ago

Thank you so much Miss Sharvena. Baik, sy akan cuba ya. Anyway sy suka baca pendapat2 sis yg lain di apps ni 😊all very helpful and informative 👍❤️