Ruam bintik2 merah

hi mummy semua, ada cara tak nak hilang ruam merah bintik2 kat nb? makin merah tengok kesian rasa. kita pulak rasa ibu tak berguna sebab taktau nak buat apa macam ni 😭#pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

5 Balas

basahkan sikit tepung kanji dgn sedikit air. buat mcm bedak sejuk. sapu nipis di bahagian yg beruam. baby sy dulu lahir ngam musim panas. ulang alik ke klinik check kuning,naik ruam sampai kepala. sy buat mcm cara td,petg dah kurang ruamnya. tak perlu down sis,masi panjang perjalanan sbg ibu. tak ada ibu² yg terus pandai dlm segala hal. sy anak 3 pun kadang masi belajar lg. lain anak lain ragamnya