Ruam bintik2 merah

hi mummy semua, ada cara tak nak hilang ruam merah bintik2 kat nb? makin merah tengok kesian rasa. kita pulak rasa ibu tak berguna sebab taktau nak buat apa macam ni 😭#pleasehelp #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

5 Balas

basahkan sikit tepung kanji dgn sedikit air. buat mcm bedak sejuk. sapu nipis di bahagian yg beruam. baby sy dulu lahir ngam musim panas. ulang alik ke klinik check kuning,naik ruam sampai kepala. sy buat mcm cara td,petg dah kurang ruamnya. tak perlu down sis,masi panjang perjalanan sbg ibu. tak ada ibu² yg terus pandai dlm segala hal. sy anak 3 pun kadang masi belajar lg. lain anak lain ragamnya

dekat bahagian mana? kalau muka boleh pakai nipple cream brand plamer's atau mama choice.. kalau bahagian kelengkang sapu tepung ubi tepek banyak banyak setiap kali lepas tukar pampers.. kalau kat badan nipple cream boleh drapolene pun boleh.

sy dri ank newborn smpai skrg nk msuk 7 bln still pakai krim snow white utk hilangkan ruam. lpstu pakai bedak merah jenis agnesia.alhamdulillah dh xprlu pakai krim lain lg dh. try jgk pakai krim klnik bg xberkesan.

nant checkup kk, tnye nurse ye.. baby nb susah sikit nk bg petua/ubt luar.. kne rujuk Dr..

Try face cream brand buds