Normal atau tak bayi 6 bulan lebih nak masuk 7 bulan belum merangkak?

Hi mummy sekali! Maaf nak tanya, normal atau tak bayi yang dah 6 bulan lebih nak masuk 7 bulan still belum boleh merangkak? Tapi dia dah slowly angkat punggung macam tu. Sis is penat la nak dibandingkan dengan biras asyik tunjuk anak dia yang masuk 8 bulan dah boleh itu ini dan bandingkan dengan anak kita pula. 🥲 mohon pencerahan semua.. tq.

2 Balas

anak sya harini bru masuk 7 bln, masih tak merangkak lagi, tapi kaki tangan dah kuat cuma dia tak pandai nak gerakkan tangan utk kedepan.. kalau mengesot tu laju😅 takpa jangan terasa hati bila org bndingkan ank kita.. janji ank sihat dah cukup..

Normal. Abaikan perbandingan yang dibuat. Setiap baby perkembangan tak sama. Keep stimulate dan ajar anak untuk merangkak.