Tak boleh merangkak

Hye, normal ke tak anak saya 7 bulan nak masuk 8 bulan tak merangkak lagi? :(#firstbaby #bantusharing

13 Balas

Saya ada anak saudara yang umurnya around 7-8 m jugak. Tak suka merangkak tapi suka berdiri. Doc cakap just bagi dia pegang je tempat yang dia nak berdiri tu then dia akan lompat lompat. Kat situ dia belajar kuatkan kaki

Nrmal . Ank sy xmerangkak cuma dy melata dkt dinding xlma dlm 10buln dh dpt 1/2lngkah . Tiap2 perkembangan ank xsma . Ibu doakan yg terbaik untk ank je ye .

sis jgn rsau normal tue,anak pertama Sya tak merangkak terus pandai jalan umur 8 bulan,anak kedua nie 6 bulan lagi dia dah merangkak Smpai LA skrg 7 bulan

Anak saya 6bulan dah belajar merangkak.. Tapi jatuh2.. Skrng dah masuk 8bulan..pandai dah skrng merangkak.. Nak dah belajar berdiri pulak...

Anak sy 6bulan baru pandai pusing. Nak dkt setahun baru merangkak. Setahun 6bln baru berjalan. Skrg 3tahun dah normal je alhamdulillah

normal. ank buah sy 9 bln terus jalan. Mungkin baby rasa sakit kalau merangkak sbb tiles. takde carpet 😊

normal sis .. ikot pd anak tu sndiri .. sabar .. ade org anak cp merangkak bckp and ect ..

normal setiap baby berbeza2 perkembangan dia. so stay focus besarkan baby

anak sy pun sama 8 bulan x nak merangkak sgt terus nk diri

Ank saya x merangkak.. Setahun 3 bln bru blh jln..