Due date 9/4

Hi mummy, saya dah 38weeks 4hari. Baby kerap mengeras tapi tengah malam je time kita nak tidur. Bila siang jarang pulak dia mengeras. Tu tanda tanda ke? False contraction pun ada jugak and sama jugak tengah malam. Saya curious kenapa tengah malam je sakit sakit camni 😂 #firstbaby

8 Balas

Sepupu saya due dia sepatutnya 12/4 tapi dia dah bersalin smlm 29/3 sbbnya takde tanda besar pon, cuma mcm segugut dan sakit pinggang kerap. Kndungan 38 mggu 1 hari. 27/3 Dia terus pegi hospital, last2 pihak hospital tak bagi balik kene tahan le, bukak laluan hanya 2cm, lpastu dah takde bukak2 dah. Last2 kne czer smlm, dipaksa bersalin sbb baby sbnarnya taknak kluar lagi. Tapi nk buat camne maknya terlalu risau sbb anak first takde pngalaman.

2y ago

Tulah, lain orang lain pengalaman. Alhamdulillah yang penting ibu & baby selamat ☺️

sy due 12/4 pun kerap mengeras sakit perut on off. So far xda turun tanda lg, Dah bgtau nurse dia just ckp klu x tahan terus ke hospital. 2nd baby bru nk try vbac😭

2y ago

Baby nak tunggu masuk april jugak kot baru dia nak keluar ☺️ semoga dipermudahkan ya mummy!

one week before I delivered, I have this kind of contraction on almost every night for one week. might be a sign baby going to out soon. just be prepared better

2y ago

Ikr! Hehe congrats for ur baby. Pls wish me luck 😬❤️

Saya due 11/4. Masih lagi takde tanda2 nak bersalin. Cuma senggugut and mengeras je. Tapi tak kerap. Pun jadi waktu malam jugak. Haha.

2y ago

Betull!! Time nak tido la dia senggugut. Sambil nak tido tu sambil monitor senggugut tu kerap ke tak. Haha

Braxton Hicks contraction ... bukan contraction betul pun tu ...

siang dia tido....saja x bg mami dia tido..hehe

2y ago

Itulah pasallll. Malam time mami nak tidur lah dia duk active sampai sakit kita dibuatnya 🤣

tu false contraction tu

2y ago

Itulah tuuuu..

Sama laa.. due sy 8/4

2y ago

insyaAllah aamiin 😍 awk pon