29 Week minum anmum sakit perut

Hi mummy , nk tanya ada tak yg pengalaman mcm saya, saya minum anmum materna pada week 29 untuk dptkan kalsium, tiba2 rasa perut memulas sakit dan bayi jadi aktif tendang gerak tnpa henti. Risau dibuatnya. ada yg kene mcmni#bantusharing #ingintahu

6 Balas

Sepanjang mengandung macam2 susu materna yg saya dah cuba. Perut saya pun sama tak sesuai dgn susu anmum. Saya dah cuba enfamamaA+ tak kacau perut , rasa lebih sedap dan boleh dibancuh dgn air sejuk tp harga lebih mahal. Lepas tu saya cuba frisomum gold - lebih murah dan rasa tak terlalu manis. Last sekali saya dapat tester untuk Nestle Mom & Me tapi tak pasti tentang harga cuma untuk perasa dia memang tak kuat dan tak manis. Bagi saya untuk permulaan lebih baik beli susu saiz kecil dulu untuk percubaan atau boleh request free sample di website mereka.

nampaknya sis tk sesuai minum susu tu..saya pun mula² beli yang kotak pnya baru bancuh sekali dua je saya tk boleh mnum amnum perut memulas and cerry berry lepas mnum..sis kena tukar susu lain

sis kna mkn dulu bru bole minum ss..kdg perut sensitif boleh cirit sbaik nya minum msa bukan perut o.sis minum slps mkn or sarapan itu yg sbaiknya..

sy pn pnh minum anmum materna tp masa tu awl pregnant lg..mmg rasa memulas & asik ke toilet ja..x tau la pengalaman org lain

cuba susu hamil yg lain kalau memulas jugak boleh consider susu lactose free atau dptkan pil kalsium dr kk

Sy minum annum cirit birit lps tu alergic