Pap smear

Hi mummy nak tanya buat pap smear memang akan bleading ke ?

2 Balas

Saya penah buat 2x, xde bleeding. Tp ada juga baca post ibu lain yg bleeding. Tips nya kena relax kn muscle sewaktu nk insert speculum tu dlm vagina. Klu awak keraskan badan akan sakit, tp bleeding tu x sure 😅

1y ago

saya mmg relax je tdy cuma rasa x selasa , tpy lepas balik to perut senak pastu bleading ,to yg risau sikit

hi sis sy pun ada spotting koko lepas buat pap smear and bhgian ari2 rasa xselesa..sy terus p klinik scan Alhamdulillah baby okay..dr ckp myb sbb traumatise masa pap smear..klu awk risau better p check..