Susu dah meleleh masa 29w

Hi mummy. Kalau susu dah mula meleleh masa 29 weeks normal & boleh jadi bersalin awal ke? Saya tak picit tapi perasan area nipple basah2 sikit. Saya ada lg 3 minggu sebelum next checkup, risau sangat dah🥹

4 Balas

jangan risau,normal sis. saya 18w pun susu keluar dah. jangan picit,just bersihkan area nipple je supaya saluran tu tk tersumbat.kalau rasa breat bengkak sis boleh tuam sejuk area breast ya. kekadang memalam kan saya tk pakai baju dlm, perasan je ada kesan susu kt situ. setiap ibu hamil 16w susu start dah ada.

1y ago

lega baca ni, kita 1st time mom semua benda jd serba baru. tq sharing sis 😉

skarang pn sy dh 29w. start ada susu time 24w. tp tkde la sampai meleleh. kalau bersihkan and terpicit je kluar

tak la, tuh normal. kolostrum tuh. just biar je, kalau kata byk sgt ,pakai breast pad, tapi selalu tak byk pun.

1y ago

aah tak banyak sangat. tp kadang2 kalau buka baju dalam perasan dkt tempat nipple tu ada kesan air. tq sis 😉

mcam mna bleh kluar Susu.. sya Blum ada lgi

1y ago

kita pun taktau mcm mana boleh dh keluar wak tp bila tanya org sekeliling ada yg seawal masuk 2nd trimester dh ada susu cuma jgn picit jelah. maybe lain org lain progress kot awak☺️