due date

Mummy ada x doc bg Dua date?? Doctor hospital bg due date 11/8/2020...doctors details scan bagi 4/8/2020...mommy pening... Sbb First baby

14 Balas

Estimate date tu semua utk rujukan jgn sampai terlepas tarikh je...its okay dear... Tapi kene prepare 2mgu sblm tu kira bila2 masa je deliver...itu belum cerita yg baby songsang so klu procedure ceaser lain pulak waktunya... So just have fun n carefull

Saya pulak kalau ikut tarikh last period 21/9..kalau scan pulak 23/9..x jauh beza pum..so doktor ambik tarikh 21/9 tu..sbb kadang2 setiap kali scan memang akan lari tarikh tu....

saya pun banyak date sbb xda period sebelum pregnant. so xtau bila date first day period. saya 18.08 12.08 14.08 09.08 kena suru prepare je within this date 😂

Mgkn bby akn lahir dlm minggu tu sis...my 1st bby kk bagi 18/1/18, private bagi 24/1 tapi bby lahir 27/1... waiting for my 2nd bby...kk bagi 22/7 private 27/7...

Ye sis...due date 31.8.2020...tp scan dgn pakar dpt 18.9.2020...#ank kedua...ank first aritu alhamdulilah ikut tarikh yg due date 28.10.2015....😁😁

Mmng akn bza skit date tu ape pn nti tnda2 bersalin ada mkna nk berank lh tu hihi.. kdang x ikut date tu biasa awl.. ape pun jgn risau.. sabr je..

Setiap kali scan mmg tarikh akan tkr2 tp xkn lari jauh dri 1st scan .. 1 week sblm atau selepas then last2 bby pun lahir tarikh lain pulak 😂

Same jgk mcm sy. doc KK bg date 28.7 tp doc private hosp bg 1.8 .. tapi sy ikut edd doc private sbb nak bsalin dgn die.

Sya doc detail scan bg dd 16/9 , kk pulak bg dd 13/10 . Ntah laa nak ikut dd yg mana satu , bingung jadi ny #firstbaby

Scan kt kk 14/8 ..bila kt swsta pulak 23/8 ..keliru ..ikut kiraan sya sndri dlm 13/8 ..😂 ..dh msuk 35 weeks 6 days