Jeragat naik

Mummy ada tak yang tengah pregnant naik jeragat.. Rimas sangat dgn hormon mengandung ni. Jeragat makin banyak.. Pakai ape2 product pun tak berkesan.. Boleh hilang ke lepas bersalin? Sebelum pregnant tak ada.

3 Balas

Biasa tu. Hormon je sebab mengandung. Nanti lepas bersalin OK je. Sebab masa mengandung, boleh jadi hyperpigmentation. Macam saya pulak, jerawat naik tak berhenti selain eczema. Eczema makin OK masuk trimester 3, jerawat baru nak OK sikit pada week 34.

Baru tadi kakak biras bgthu tu sbnrnya bukan jeragat.. tp pigmentation sbb pregnant.. dh bersalin nnti hilang. Hrpnya hilang lah dh bersalin nanti 😄

5mo ago

Pigmentation n jeragat sama kan

lps bsalin blh pamper diri sepuasnya