First mom so kurang tau

Hi, saya first mom so saya tak tahu sangat kalau biarkan baju baby bekas jeluak dua hari pun dah jeragat 🥲🥲 so dah ada empat lima helai baju baby jeragat padahal basuh setiap dua hari. Macam mana ye nak hilangkan jeragat baju baby selain clorox? Yang tak lunturkan baju… #firstmom #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Saya pakai sabun ni, rendam dgn air panas. Baju putih shj. Kalau berwarna kalau air pns sngt nnt color luntur. Hilang. Lpstu baru msuk mesin pakai pencuci baby.

5mo ago

Kalau baju berwarna camna ya? 😭

kalau kata ada jeluak ,terus basuh je sis, bilas bagi hilang , bole guna sabun buku , sbb saya dulu anak berak ,susah hilang guna yg tuh. okay menjadi .

5mo ago

Haah memang basuh hari hari dah sekarang, tapi yang bekas jeragat tu taktahu nak hilangkan macam mana