Breastpump

Hi mummies. Sy nak beli breastpump, tapi nak tanya if mummy ada experience guna breastpump, breastpump apa yg mummy recommend which is 1) wearable & tubeless sbb sy bekerja di ofis 2) tak bulky 3) silent 4) senang cuci 5) affordable price Sy ada survey brand ashlee lora pro, klu ada mummy yg guna same brand boleh bg review?

2 Balas

awak ada tiktok tak. if awak ada tiktok awak search tiktok amni muin. sis tu byk review breastpump yg dia pakai😁 bagi sy semua breastpump senang cuci. cuma nya kena tengok breastpump tu byk komponen x. ada breastpump komponen dia sikit ja. ada breastpump komponen dia byk. mcm sy pakai ashlee lova dekat rumah. bulky dan motor pump bunyi agak kuat. ni sy pakai dr anak 1st. pastu dkt rumah juga sy ada handfree cup boboduck hack dgn pump spectra. handfree cup boboduck ni kecik dn tak bulky. tapi capacity cup boleh muat 5oz. mcm sy xboleh pump lebih dr 15minit mesti penuh. dkt office sy pakai handfree pump brand mama's s50. tak bulky. bunyi pump silent. cumanya dia tak yield habis. lepas pump still rasa berat. latest sy ada imani, tapi yg ini 2nd hand sepupu bg. nk kena pergi servis motor dia. tp mcm bulky. sebab imani yg version lama punya

6mo ago

Ok awk. Nti sy tgk tt review yg awk bgtau tu. Betul tu, klu boleh nak cari yg komponen dia sikit je, nk basuh byk komponen pun leceh juga ambil masa + nak pasang semula pun ambil masa juga. 😅 Itulah. Sama dgn sy, for now sy guna potg sunny handfree cup, dia tak yield habis lepas pam still rasa berat lagi.. Cuma keutamaan sy skrg ni sy mmg nak cari jenis yg tubeless, klu boleh tak bulky, sekali pam max 4oz utk sblh side, and paling penting nak jenis silent.. sng nak g meeting klu da mmg time mengepam.. 😅 Tq atas komen awk ..

Hrtu saya tanya kedai breastpump kalau nak yg SLIM antaranya, empereus, mama's & autumnz edge. Kalau nak silent NUmom GO Tp pendapat saya pilih lah yg slim sbb slim ni nk pakai kat luar tak nampak sgt..

6mo ago

Betul tu. Sy klu boleh cari yg pkai tak nmpk sgt tga mengepam.. and klu boleh yg silent, sbb sllu ada meeting/urgent meeting.. Before ni pakai handfree cup potg sunny, so klu boleh yg 2nd baby ni nak cari jenis yg tubeless.. rasa mggu pula g meeting berwayar2.. 😅 tq atas komen awk ..