Rahim lemah

Hi mummies, saya ni 1st time pregnant and currently dah 16weeks (10/1/22). Baca dekat sini ramai ibu ibu dekat sini makan ubat kuatkan rahim. Boleh share ke macam mane nak tahu kalau rahim kite tu kuat atau lemah? Sebab sampai sekarang saya tak consume any med regarding kuatkan rahim. Thank you ❤️ #IbuParanoid #FirstBaby

2 Balas

Ada pendarahan = Rahim lemah. Saya berdarah coklat dan spotting coklat selama 3 minggu. Takut betul. Tapi lepas makan ubat kuatkan rahim, pendarahan dah henti. Kalau tak ada pendarahan, tak payah makan.

2y ago

Terima kasih. Semoga kandungan baik baik saja and selamat sampai melahirkan. Aamin