Breastfeeding

Hi mummies, saya dah stop breastfeeding baby 9 bulan lepas. Berat baby skrg ni tak okay so ramai suggest untk breastfeed. Susu saya mmg dh stop. masa mula2 baby lahir pun sikit je boleh ke re-lactation? #advicepls #pleasehelp #FTM #firstmom #firsttimemom

3 Balas

Yes boleh. Kickstart dgn supply-demand mechanism. Selalu breastfeeding (especially malam), masa mula ni baby mungkin tak puas minum sebab low milk intake. Cuba campur dgn formula jika perlu. Utk mummy, make sure makan makanan yang lengkap dan minum air yang cukup. Saya start mix feeding masa baby 2 bulan sampai sekarang, breastmilk masih berterusan dan berat anak pun normal.

Boleh. Dapatkan bimbingan daripada kaunselor penyusuan bertauliah berdekatan puan

boleh