normal ke tidak?

hi mummies, normal ke saya baru nak masuk 4 bulan berkahwin tp still tk pregnant lagi even dh try mcm mcm cara yg org suggest? kdg kdg rasa biasa nak enjoy the moment, kdg kdg rasa give up pun ada. normal ke tak eh? 🥺#bantujawab

67 Balas

nru 4 bln khwin sis jgn push dri untk pregnant awk kna pasti kn awk btul2 ckup rehat n tnaga..sbb bila kta dh jd seorg ibu ni segalanya xckup nnt sis mkn xknyang tdr xlena mndi pn payah

7mo ago

in sha Allah ada nnt sis sbb bila ad ank ni time tulh kna push mntal fizikal kta sis

sy tunggu 10 tahun baru dapat ni..jgn fikir ape..enjoy je..lantak la org nak ckp ape..tapi sambil tu kena jaga juga pemakanan...jangan ikut muncung je..diet seimbang sangat bagus utk rahim

Normal je adik, mulut orang memang tak berhenti tanya..kita merancang allah sebaik-baik perancang..allah bagi pada waktu yg tepat.. Sis setahun 4 bulan…sis masih pejuang 2 garisan..

7mo ago

semoga dipermudahkan urusan awak, kita sama sama doakan ada rezeki masing masing ye 🥺🤲🏻

Normal je sis. Enjoy the moments jelah sis takya fikir pasal pregnant sangat. 😅 ramai lagi yang ttc bertahun2. Keep bersabar je ok. Allah akan bagi pada masa yang tepatt 🥰

7mo ago

thankyou sis, doakan rezeki saya ada ye 🤲🏻🥺

Dont worry n dont stress mummy. Saya anak 1st 8 tahun, baru dapat lg sorg, lepas 2x miscarriage. Mcm2 cara buat, xdpt2.. bila kita bia, eh dia mai pulak. Cmtu

normal jer. saya pon selepas setahun baru pregnant. sementara tak ada anak ni enjoy je dulu. jangan fikir sangat. nanti dah sampai masa In Shaa Allah ada rezekinye.

7mo ago

faham, thankyou sis ☺️

tak apa kalau bukan rezeki lagi... kalau belum rezeki nak buat macam mana...🤭🤭 yang penting jangan stress... jangan ambil peduli orang sekeliling cakap apa..

7mo ago

kita tkboleh nk puaskan hati semua kan. inshaAllah, doakan rezeki utk saya ye 🥺

Jgn gitu sis. Kalau baru 4 bulan awk dh rasa mcm ni, susah nanti anxiety dan mcm2. Sabar ada rezeki awk inshaAllah. Keep makan acid folic ya sebagai persediaan.

7mo ago

folic acid apa ye yg bagus? sbb saya beli dri guardian/farmasi je yg murah tu

sis 7 tahun kahwin tanpa zuriat dik. rilek je. just enjoy your life. jangan ambik peduli mulut orang. anggap je ni fasa untuk honeymoon puas2

normal lah bru 4bln nikah .. sy 8tahun dh menikah .. bru 1st time dpt merasa perasaan pregnant .. jgn stress .. enjoy hidup berdua dahulu ..