normal ke tidak?

hi mummies, normal ke saya baru nak masuk 4 bulan berkahwin tp still tk pregnant lagi even dh try mcm mcm cara yg org suggest? kdg kdg rasa biasa nak enjoy the moment, kdg kdg rasa give up pun ada. normal ke tak eh? 🥺#bantujawab

67 Balas

4bulan Tu dikira Awal lagi sis..jgnla stresskN diri sndiri pk sgt.. enjoy moment dgn suami Tu puas² nti ada anak sis busy dgn anak 24jam..Kalo Ada yg pregnant awal selepas kawen Tu dikira rezeki...Ada yg TTC smpai 15tahun,10tahun,6tahun lagi lama Menanti zuriat...sy sndiri dah 2tahun Menanti zuriat...xpenah Putus Asa..xputus² DOA... insha'Allah Kalo betul Ada rezeki Allah Akan hadirkan pada masa nya...skrg sy enjoy je dgn suami xnk pk apa²...sbb sy penah chemical pregnancy tahun lepas smpai skrg xda rezeki lagi... insha'Allah Allah bg rezeki kat sy 1hari nti...☺️☺️

7mo ago

thankyou semoga ada rezeki utk awak ya one day 🤲🏻. doakan saya jugak ye ☺️

sis baru kawin tu enjoy dulu. Kadang kita terlampau fikir zuriat sngt pun allah blm bg rezeki. bila kita bersama kejar sngt zuriat tu pun tak mnjadi sbb stress. Sila redha berserah pada Allah. Bila kita redha dan berserah Allah hadirkan tepat pada masanya. Sbb apa sy suruh redha dan berserah? dulu sy kawin dah sthn takde isi lgi pun sy stress. lpas tu sy doa sy redha dan berserah pada ALLAH. dan allah hadirkan zuriat selepas tu. Just enjoy the moment sementra masih berdua. bersama tu pun enjoy yg terlampau nak kejar zuriat. stress pun tak mnjadi zuriat kita tu.

not worry too much...itu bru 4 month...bru nak honeymoon... I'll wait for 4 years..mcm2 dngar org ckp...mandul la x blh pergnt la...but sabar itu ad hikmahny...btl la ap org tua ckp akan hadir pelngi slpas hujan turun...ia akan tiba tpat pada msany..x lambt x cpt klu dah smpi rzki zuriat tu...just folo the flow org blng..just enjoy masa berdua dgn pasngn...yg penting sbar doa dn usaha insyallah ada..slgi ad rahim peluang mngandung tu ad ...bezany cpt atau lmbt sja....jgn stress..biar ap org ckp...masuk telinga knan kluar telinga kiri😊😊😊

7mo ago

insyallah..ammiin

Jangan push diri nak pregnant, bila terlalu push you stress, stress tapi nak pregnant pun tak ok, Relax follow the flow Pergi minum susu efferrty tu ambil paling murah pun ok. pastu jaga makan sayur dan buah buahan makan hari hari, kalau lapar makan buah jangan nasi. diet pun kena tapi diet biasa sudah asalkan turun pastu last enjoy fasa takda anak atau TTC ni nanti kalau ada anak hidup you berubah 360 darjah. i TTC 6 tahun dan baru dapat anak.

7mo ago

i tak pasti any suplement boleh try jus mamariam ke. i masa ambil suplement kat farmasi bukan bukan terus pregnant luar rahim tobat dah😂 sebab ambil suplemenet yang takda consultation doc

Saya pun awal kahwin dah teruja nak anak tapi tak rush. 5 bulan macamtu tak pregnant2 even dah mencuba. Ad kawan baru kawen terus pregnant. Satu hari ada yg share, nak usaha untuk dapat anak jangan put stress. Enjoy je moment dengan suami. Bila tak stress, enjoy and percaya Allah akan bagi, Alhamdulillah bulan ke 6 mencuba terus pregnant tanpa dirancang. Yakin dengan apa dan bila Allah nak bagi, kita cuba untuk tak membandingkan rezeki dgn org lain, in sha Allah ada hikmah semuanya. Kita doakan untuk awak ❤️

7mo ago

faham, ramai ckp jgn fikir sangat sbb nanti stress. thankyou, doakan saya ada rezeki mcm org lain juga ye 🥺🤲🏻

Baru lagi sis,.kalau dh setahun lebih bru sis kne cehck apa yg xkena..sy mula2 kawen lgsung xfikir pasal ank sedangkn sy dgn husbnd umr 30an…tup2 bunting pelamin mmg xplan lgsg ingtkn lmbt sikit kot..tp ggur wktu 3bln..pastu kitorng redha ,xde nk stress ke apa..lps 6bln tiba2 lekat lgi, Alhamdulillh rezeki..ni pon rasa cm bru kawen walaupon msuk thun ke-2 dh ..asyik nk berkepit je laki bini,..xpe sis follow the flow, jgn stress2..stress tu yg gnggu hormon.,sng citer jgn fikir n push sgt..tau2 je lekat haaa gituu

7mo ago

terima kasih sis, doakan saya dgn suami ada rezeki cepat ye 🥺🤲🏻

Saya masa mula² kahwin tak pernah terfikir langsung bab pregnant ke apa. Bagi saya kalau setahun dah kahwin tapi belum pregnant tu masih baru lagi. Mungkin saya tak ready nak ada anak kot. Tapi perancangan Allah indah kan. 4 bulan kahwin terus saya pregnant, alhamdulillah baby now dah setahun umurnya . Abang saya kahwin dah masuk 2 tahun belum ada rezeki anak lagi, doakan untuk abang saya ya moga tahun ni ada rezeki diorang ❤️. hidup ni kena sentiasa bersyukur walau apa jua keadaan. 🥰

tak apa sis kira normal tu 4 bulan belum preggy.. ikut rezeki masing2 🥰 insyaallah ada jugak nnti zuriat cuma cepat atau lambat tu je .. no stress2 Yee .. Klau org ckp apa2 pun abaikan Jee .. sbb rezeki Allah yg beri bukan mereka yg beri ... abg Sye kahwin masuk 8 tahun setengah baru dpt zuriat lepas dari tu terus berderet anak dia da 4 org 2 laki 2 pompuan.. semua tu rezeki.. insyaallah ada jugak nnti yg menghuni rahim awak nanti ok. no stress2 Yee 🥰🤗🤲🏻doa banyak2

a'a normal sis 4 bulan.. saya pun mcm tu dulu awal2 kahwin...frust tiap bulan dtg period sbb harapkan xdtg priod sbb nak pregnant.. sbb dulu sebelum kawin pikir nak dpt anak ni mudah, konon sekali dua bersama je terus lekat tapi tak semudah yg disangka.. ada yg lekat terus ada yg terpaksa menunggu berbulan hingga bertahun.. just enjoy your marriage sis 😍😍 honeymoon puas2 dulu berdua tau. kalau xlekat lagi jgn stress2.. yg penting usaha dan doa pd DIA tak tinggal..

7mo ago

hehe thankyou sis, doakan saya ye 🥺🤲🏻

i kawen 7 years xde rezeki bby . mulut org kitaa xbole tutup! i enjoy je the all moment in my life with husband. xstress2 xpikir kata org pun, bnyk hbis kn masa berduaa , holiday sana sini together, x ambik any ubat or susu . bg i Allah tauu waktu yg tepat , then now i preggy 7 month dah . doa kan i dipermudahkan untill bersalin . so , u baru 4 bulan kawen enjoy je life berdua! xyah stress nk pikir nk bby awal or wht. setiap perjlanan Allah dah aturkan . ❤️

7mo ago

thankyou sis, doakan i ada rezeki dgn husband ye 🤲🏻 semoga dipermudahkan urusan u juga 🤍