Sakit dada mencucuk sebelah kanan

Hi mummies.. normal ke kalau rasa sakit dada mencucuk sebelah kanan semasa duduk dan tidur. Kadang sampai tak boleh tunduk sebab sakit. Baby aktif mcm biasa, cuma sakit tu membataskan pergerakkan saya. Saya perlu ke klinik atau sebenarnya biasa untuk ibu mengandung?

2 Balas

rasanya kena gastrik tu sis, asid naik ke esofagus tu yang sakit dekat dada & leher tak selesa.. saya baru ja kena bulan lalu, seksa sakitnya... macam kena cekik, bangun baring tak selesa.. sampai saya minta husband hantar balik rumah mak saya.. minta mak saya urutkan, mak saya buat minyak guna bawang putih yang di sangai.. then urut manja belakang saya, lengan ke tangan dan kaki.. sebab asyik sendawa ja, mak saya kata ada biji angin dekat belakang badan.. bila muntah keluar segala2nya, baru lega sikit .. lepas berapa minit muntah terus pergi makan, takut datang balik sakit tu Saya kena gastrik ni, gara2 lambat makan, sekali p makan, makan sekali banyak.. terkejut perut & jadi gastrik

kena gastrik dan bdn ada angin ke ek?