Buasir selepas bersalin

Hello mummies. Nak tanya, ada tak ibu2 yang baru bersalin terkena buasir? Bole share tips macam mana mummies rawat buasir? #pleasehelp

10 Balas

Cuba guna sitz bath dengan air panas dan masukkan epsom salt. Tangkas dlm 5-10 minit,2 or 3 times everyday pastu sapu krim buasir kalau boleh yg ada steroid so that cepat kecut. Jgn stress dan ambik makanan rich in fiber dan soup based supaya berak tak keras..

sama la sis....sy pun mcm tu jgk...akibat teran kuat sgt kot sbb baby bsr...sis try bli sabun wasir nama dia...sy pkai alhamdulillah buasir semakin kecut...lama2 dh x de....try sis cri dlm fb....

11mo ago

mse mndi ambik buih sabun gu gosok kt tmpat buasir...insyallah 3 hri dh kecut.

sya guna manjakani sis..basahkan manjakani, gosok di belakang lesung batu..dan ambil sikit letak di tmpat buasir.. inshallah dlm 2 3 hari dah kecut buasir tu..

Tiap2 hari buat sitz bath sis. Doc saya suggest lepas bersalin haritu buasir terkeluar tak boleh tolak masuk. Memang berkesan 👍🏼

12mo ago

herba apa ya.. sy tgh buasir.. seksa sgt² nk buang air besar sakit sgt walaupun najis cair.

sy mse tu doc bg ubat masuk dubur...makin hari makin kurang la...

saya nk dkt berslin kne nanti lma2 hilang sdri

Saya pkai yang ni. Berkesan. Beli kat farmasi

Sy pkai sitz bath . Sapu krim . Settle .

Saya buat senaman kegel

boleh Beli ubat sapu di farmasi...

12mo ago

Tq sis. Nanti sy cuba tanya di farmasi