alah dengan nasi walau dah 4bulan

mulut nak makan nasi, sbulan sbelum puasa mmg tk sentuh nasi. masa 1st puasa cuba² makan nasi. 2nd day dia muntahkan balik yg makan 1st day. lepastu cuba lg makan 7th day puasa, malam tu juga dia muntahkan balik. sedih sangat,nak makan nasi😭 lani kuatkan diri dengan nestum. lauk pauk tu pun memilih. dan sayur. takpelah anak,asalkan kamu sihat. minggu depan scan check gender 😌. harini kena marah dgn nurse, 5/4 tk pergi review bsp, manela kite tahu wajib review, 1st time mom ni nurse. 😒 #firstmom

alah dengan nasi walau dah 4bulan
2 Balas

sama la, tapi skrg saya da bole slow2x makan nasi tapi kuantiti sikit. lepas tuh muntah juga , tapi sbb teringin nak makan nasi balik, tpaksa juga. saya try makan nasi dgn lauk fav. saya. boleh la masuk , just bminyak cmtuh tak bole, mmg misi pun ckp elak makan benda bminyak sbb akan buat loya.

takpa sabar je. saya dah masuk 8 bulan masih alah nasi. bau nasi masak pun takleh. so dah terbiasakan diri makan mee pasta kotiaw atau oat ke pape. nak buat camnee