Suka kunyah air batu

Msuk trimester ke 3 makin menjadi2 prangai ngunyah air batu. Krup krap bunyi, smpai husb geram nengok prangai kita kunyah air batu😂 Dulu sblm pregnant ada jgk kunyah air batu, tp xde la steruk mcm ni. Ibarat xleh kunyah air batu, x sah. Ada ke momy2 yg suka kunyah air batu mcm sy? Xde effect pape pon kn?

6 Balas

Saya pulak kurang makan nasi atau yg berlauk. Nak yg manis² and buah²an je manjang.. suka melepak kat peti sejuk bahagian atas, bukak lepastu sedut la segala bau dalam tu 😂 sbb nak sejuk je sedap tenang je 😂 org rumah cakap mampus la nak kena bayar elektrik juta² 😂

sya plak suka kunyah beras🫣🫣tiap Kali nak masak nasi, mesti hidu dulu bau beras. suka hidu bau beras pastu kunyah beras. dh puas kunyah Bru masak nasi😂

if ikutkan saya , saya pun suka kunyah air batu . but orang tua saya cakap , sekali sekala sejuk takpe . if selalu , takut nanti anak ada penyakit asma

11mo ago

Oh yaka? Sye selalu minum sejuk, kalau tak sejuk macam nak termuntah pulak 🥲

kita geng .. kecur air liur klau tringat ais. smpai plastik aiskrim Malaysia pun Sy gigit2 huhuuu

No effect to baby at all. Cuma effect ke mommy sahaja. Gigi cepat rosak.

11mo ago

Yup. Betul. Kalau awak ada checkup routine dengan dentist, dentist boleh tahu kita selalu kunyah ais atau tak tanpa tanya kita. Cukup dengan dia buat pemeriksaan gigi kita je.

sama...tapi saya suka kunyah ais batu+ Milo....sedap ooo😂