Bayi selalu terkejut

Moro Refleks atau simptom terkejut berlaku sejak bayi berusia 1-2 minggu dan menghilang di usia 6 bulan. Penyebabnya bayi dikejutkan oleh bunyi kuat, gerakan yang mendadak atau cahaya. Kebiasaannya bayi akan respon dengan menegangkan badannya, kemudian melemparkan tangannya ke udara seakan meraih sesuatu, dan membuat gerakan memeluk dengan tangan diletakkan ke dada.

Bayi selalu terkejut
2 Balas

Baby sy mcm ni. Kerap tekejut2 ms 6bulan kebawah. Org gelak pn dia tekejut n nangis. Skrg dh 9bln hilang. Syukur sgt rasa.

Sme bby sy 1m msih tkjut