Kerap pedih ulu hati

Morningggg mommsss ada tk sini yg kerap pedih ulu hati Plus muntah pada trim kedua??? Ada yg tau tak cara nk legakan pedih ulu hati??? Atau apa petua momsss???#firstmom #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp

10 Balas

Mmg normal, kene sbr dan terima. Makin besar perut makin pedih 🥺🥲 cuma kalau nak kurangkan kene elakkn mkn byk. Portion mmg sgt2 sikit walaupon masih lapar. Nnti repeat semula. Makanan pedas dan berangin semua mmg kene tgl kalau tk mmg akan muntah walaupon tk loya 😫

Kasihan mommy.. elakkan makanan berminyak dan pedas. Bagi saya, yg menlegakan tu memang yoghurt dan fresh milk sejuk. Try makan small portion tapi lebih kerap. Harap membantu!

jangan makan apa² ubat termasuk gaviscon . itu yg nurse pesan kat saya . jumpa doktor utk consult . Saya dulu minum susu cap junjung pekat² je sekejap dah ok

Cuba makan makanan yang masam2.Seperti asam2 ke.Supaya selepas makan tidak akan muntah.Cuba makan makanan berkhasiat ikut waktu makan.Semoga bermanfaat..

Normal mcm sy lah sis. Tk boleh perut kosong mula lah naik asid tu kat tekak . Sabar je lah . Boleh makan gaviscon tp sy tk suka tk makan

Sy mkn gaviscon sis..selamat utk ibu mengandung..kalau dh masuk 30w ke atas mmg mcm tu..nak tidur mlm pun xlena kalau pedih ulu hati..

Elakkan makanan yg berangin,elak makan yg berminyak dan pedas,lepas tu makan sedikit tp kerap..sy kena macam ni masa trim pertama..

sis jaga makan. tembikai merah bagus kaya dgn folic acid. jgn ambik makanan pedas atau berasid. take care ok

sye mkn gaviscon utk pedih ulu hati.

elak makanan pedas dan berangin