Susu Frozen. Cadangan utk jimat ruang ??

Morning mommies semua, nk tnya uolls macam mana susun stock susu frozen dalam deep freezer? Sejak musim pkp ne, anak tak nk minum dari botol. Kalau boleh semua nk DF Tp ne sekarang dlm deep freezer sy dh hmpir penuh.. jadi ade tak cadangan macam mana nk susun semula semua susu ne bagi jimat ruang?? Setiap balang biru tu ade lbih kurang 20+- pack susu.. Help me please mommies, husb suruh buang susu yg lama..tp yg lama pun hujng bulan feb punya..sayang nk buang, penat2 kita pump ???

Susu Frozen. Cadangan utk jimat ruang ??
9 Balas

Kalau sy 1 beg mmg hadkan 8oz😅kalau nak bekukan, sy bagi baring supaya rata jer permukaan jd senang nak susun cantik2 & jimat penggunaan tempat..lepas tu sy akan susun dlm 20 pack letak 1 plastik besar utk kekalkan kebersihan & in case power down, susu msh dlm keadaan beku & sejuk.leas tu balut dgn kain tuala/lampin bersih🙋🏻‍♀️

4y ago

Owhh yeke..sy sllu , 1 pack tu dlm 3-4oz shj..mungkin sbb tu pack ny bertimbun terlalu banyk 😅.. Tq bg cadangan sis, boleh la nnt hujung minggu bongkar semula deep freezer ne kasi susun semua masuk dalm beg plastik..jimat ruang pun ia juga tu ❤️👍🏻

Sama mcm saya..stok susu byk. Ank mmg suka DF. Skrg ank dah brape bulan? Jgn buang sis membazir. Susu yg simpan dkat deep frezer tahan sampai 12 bulan. Sis ade planning nk bf ank sampai umur 2 tahun x? Cuba sis melintangkan plastik susu tu. Kalau menegak mkn space.

4y ago

Ala syg ny..tp tak ape dear, penting kita sudah berusaha utk supply susu badan..sis boleh try berurut, makan milkbooster (try & error) Sy sblm ne pun sma, awal2 mmg susu ny kluar sikit..makan la mcm2 milkbooster, smpai benkak susu..tp susu ny keluar sikit jugak.. Try pulak moeder, alhamdulliha serasi..sy terus kan consume amek dlm 2bulan.. Then tukar shaklee , sampai skrng masih consume..amek set basic pun okay

Maybe boleh tanya ibu2 yg kurang susu dekat socmed. Tapi, alahai..benda ni ada org anggap isu sensitif. Kalau saya, saya dah sedekah dekat sape yg memerlukan. Dapat pahala pon dapat 😂 pangkat ibu susuan tu saya xsure hahaha

4y ago

Pernh jugak terfikir, & bgthu husb..tp dia tak benarkn, mungkin sbb risau kalau prihal ibu susuan ne.. Betul2 bende mcm mcm mne sgt sensetive utk dibicarakan.. Papepun tq bg suggestion sis..❤️😇

😱allahu... byk nyaa susuuu... akak amalkan apa ni?? Sy pun nak mcamni jugaa😔😔 akak ada minum apa2 splment ke? Sy tengok iklan tu meriah, tp x tau betul ke tidak

4y ago

Boleh dptkan dari sy set tu..

bestnya banyak susu, anak saya dari sebulan dah kena minun formula sbb susu badan tak banyak.

4y ago

Jgn bergitu sis..sis boleh lg urut bagi rangsangan dekat area situ..masa sy, bidan mmg urut & picit habis smpai keluar susu ny..wlpun sikit, bidan kata insyallh makin lama mkin bnyak..semoga dipermudahkn utk sis ya ❤️😇

Pehh meriahnya susu.. ibu mkn apa ni..

4y ago

👇🏻👇🏻👇🏻

Byk nye susu...alhmdulillah rezki bby puan

4y ago

Alhmdulillah sis..rezeki baby dpt fully df..

Byknya susu..guna brest pump jenis ape sis?..

4y ago

Ohh..tq sharing ye..leh survey2 kat shoppe pas ni

wow meriah ssu..