TIDAK DPT MAKAN SAYUR

Morning momies, sblm preggy makanan hariaan saya sayur+lauk(tanpa nasi) . Tp lepas preggy, saya lalgsg xdpt telan, bau dia pun xboleh hidu trus muntah. Tapi saya byk makan buah2 juga. Boleh jga kan mommies? Klu byk mkn buah. Atau ada apa2 supplement yg boleh gnti sayur tu. I really kenot smpi kdg stress n ngis sndri ? *1sttime prgnt #11week

2 Balas

Boleh jew mommy. Nanti morninh sickness tu dh hilang inshaallah dh blh mkn sayur blk. Selalu awal2 jew mcm tu. Mcm msa sya mengandung waktu 1st trimester xle hidu bau mknan lgsung. Kalau mkn nasi cnfirm muntah, mkn mskan kari smua tu cnfirm muntah. Tpi msuk 2nd trimester semua dh blh mkn blk mcm biasa

Xpe sis...just gantikan dgn buah or minum susu...huhu