Gerakan baby

Hi momy2 nak tnya ada ka yg MCM Sya sini kandungan masuk 18w tpi Blum rasa gerakan baby kadang risau juga #firstbaby #ingintahu

11 Balas

kalau xrase lagi dlm 18w..maybe awak dlm 20w gitu..anak sulong mmg pyh sikit nk rase.. sy ngam2 20w3d balik check up terus rase.. mase tu excited sgt.. tp. xkerap rase tau.. jgn pelik.. sbb dia xbesar sgt lg.. tp. bile dia makin besar makin kuat rase.. enjoy sis.. enjoy the journey

Saya 19w pun belum rasa 😅 First baby jugak… Tunggu 20w keatas katanya baru rasa… Tapi skrg ni dah dapat rasa baby kadang duduk belah kanan , kadang duduk belah kiri… Sebab perut kadang rasa berat sebelah… Lepastu kadang mengeras…

First mom start 20w keatas baru ada yg rasa. Tu pun kdg xperasan pun sbb sekali dua saja. Asalkan masa checkup dktr kata bby ok, u shouldn't be worry much.

Saya pun tak rasa lagi pergerakan baby. Ramai yang cakap 20 minggu ke atas. Ada yang cakap 18 minggu keatas. InshaAllah nanti dapat la rasa 🥰

saya 19minggu pun belum dapat rasa jgak my baby twins bergerak.. mungkin sebab perut memng membuncit sebelum hamil.. kulit perut Tebal agaknya😁😁

sya dah nak masuk 23 mggu ada rasa sikit gerak kan baby tu best sanggat rasa sebab lom Kuat geli je rasa

Alhamdulillah sy 19w anak kuat gerak..suka sgt dia gerak makin sy bwh ckp dia semakin bagi tinda bls..

biasanya 20week. kadang rasa mcm ada something lembut bgerak

Saya baru rasa pergerakan baby bila masuk 25week hehe.

terima kasih semua sudi berkongsi 💓💓